Kompjuterska edukacija

– NA UPIT
– INDIVIDUALNA NASTAVA
– ON LINE!

Programi edukacije

WinAdvanced
Obrađuje napredne teme MS Office-a (Excel, PowerPoint, Outlook), zatim oblasti Multimedije, kao i korisničke osnove popularnog alternativnog (besplatnog) operativnog sistema – Linux (Writter i Calc).

Upoznaćete se i sa upotrebom prenosnih računara (Notebook, Handhelds, Tablet PC), sa njihovim prednostima i manama, kao i načinom povezivanja, a naučićete i kako da koristite Internet preko mobilnog telefona.

Business Secretary
Ako ste u situaciji da tražite dobar posao sigurno ste primetili da su uslovi za poslovnog sekretara veoma zahtevni: rad na računaru, poslovna korespodencija, poslovni bonton i stajling… Danas važe neka nova pravila. Mi Vam sve ovo nudimo na jednom mestu, u našem progaramu edukacije. Program nastave obuhvata obuku za rad na računaru (Windows, Word, Excel, osnove Access-a, Outlook, Internet), poslovnu korespodenciju, opšte administrativne poslove… Obezbedite sebi uspešnu karijeru, ne dozvolite da vas drugi preteknu!
Graphics
Graphics program obrađuje teme grafičkog dizajna. Ako ste talentovani za dizajn i pritom poznajete osnove rada na kompjuteru ovo je idealna prilika da ovladate najmoćnijim savremenim alatom za dizajn, usavršite svoju veštinu i postanete pravi profesionalac. Kroz svet grafičkog dizajna vodimo Vas uz pomoć Adobe paketa: PhotoShop, Illustrator, InDesign, Acrobat, uz mnoštvo vežbi i praktičnih primera, naravno na vrhunskoj opremi. Poznavanje ovih alata je neophodno kako u fazi samog dizajna, tako i u pripremi za štampu i kreiranju Web prezentacija. Ne dozvolite da Vaš talenat tavori bez pravog alata.
Microsoft Access Database I & II
Savremeno poslovanje na bilo kom nivou se ne može ni zamisliti bez kompjuterizovanih i dobro organizovanih baza podataka, a naravno ni bez ljudi koji bi to sve smislili i održavali. Access database I će Vas načiti svemu o bazama podataka kroz teorijska predavanja, a zatim ćete kroz praksu i uz pomoć Access-a naučiti kako da samostalno projektujete administrirate sopstvene baze podataka. Na Access-u II Vas očekuje rešavanje ozbiljnijih problema uz savladavanje programiranja u Visual Basic-u…
Linux

Savladavanje korišćenja ovog (besplatnog) operativnog sistema izuzetnih komparativnih mogućnosti u odnosu na druge operativne sisteme. Instalacija, organizacija ext2/ext3 fajl sistema, osnovna podešavanja, osnove umrežavanja sa povezivanjem klijenata, kompajliranje kernela i aplikativnog softvera, rad sa korisnicima, konfigurisanje X servera, KDE i Gnome window manager-i… Kurs za primenu LINUX-a u radu i sa serverima i sa klijentima traje 40 školskih časova.

Linux Server Administracija je program obuke namenjen budućim sistem administratorima. Traje 80 školskih časova i obuhvata: intorijat Linux-a, instalaciju, fajlsistem ext2/ext3, osnovne komande UNIX-a, dodavanje i brisanje korisnika, arhiviranje i dearhiviranje, X Windows, kernel, principe boot-ovanja (LILO, GRUB), kompajliranje kernela, kompajliranje aplikativnog softvera, osnove umrežavanja i konfiguracija, povezivanje sa Windows klijentima, deljenje štampača i fajlova (SAMBA), povezivanje sa UNIX klijentima NFS, DNS Server BND, WEB Server (APACHE), PROXY Server (SQUID), MAIL Server (Sendmail i Postfix), Firewall, korišćenje konfiguracionih programa Webmin i Linuxconfig, FTP Server, Telnet Server, održavanje sistema.

Parcijalni kursevi edukacije

Microsoft WindowsXP/Microsoft Word/Internet
Osnovni kurs koji je namenjen svim kategorijama polaznika za sticanje baznog znanja neophodnog za bilo koji rad uz personalni računar. Obuhvata upoznavanje osnova rada na računaru kroz operativni sistem Windows, što polazniku omogućava da, nakon završenog kursa, samostalno koristi računar i lakše savlada buduće kompjuterske programe, koje će neposredno primenjivati na svom radnom mestu. U nastavku kursa obrađuje se, uz mnoštvo praktičnih primera, Word – program za unos i detaljnu obradu i uređenje teksta. Po završetku polaznik će moći samostalno da unese i kompletno obradi tekst, zatim da po potrebi ubaci sliku/crtež/ grafikon ili kreira tabelu, kao i da tako sređen tekst odštampa ili pošalje faksom/mailom. Treći segment kursa (INTERNET) predstavlja savladavanje alata za elektronsku komunikaciju, što omogućuje polazniku dobijanje neograničenog broja informacija kroz globalnu računarsku mrežu, komunikaciju putem elektronske pošte i prikupljanje novih programa (Download). Uspešno savladavanje materije na ovom kursu minimum je potrebnog znanja polaznika za eventualno pohađanje specijalističkih kurseva. Kurs traje 48 školskih časova!
WinBasics

WinBasics je namenjen početnicima u svetu kompjutera. Uz veoma pažljivo odabrane lekcije i mnoštvo praktičnih primera, postaćete vrstan poznavalac kompjutera na korisničkom nivou koji vam omogućava da se kasnije posvetite željenim i složenijim oblastima. Program nastave obuhvata operativni sistem Windows, deo softverskog paketa Microsoft Office (Word i Excel) i Internet (Internet Explorer i Outlook Express). Stečeno znanje na ovom kursu može se dopuniti na sledećem nivou.

Microsoft Excel
Najcenjeniji program iz familije Office, predstavlja nezamenljiv alat u preduzećima, uz pomoć njega sa lakoćom se vode sve vrste evidencija, kreiraju obrasci, profakture i izveštaji, uz automatizovane računske operacije i sve vrste grafikona.
Internet
Sve o World Wide Web-u, Internet Explorer, MS Outlook, e-mail, news, Internet multimedia…

Program edukacije za Osnovne škole

Program edukacije za Osnovne škole
Kroz nastavne prostore Master Class-a kako u samoj školi (u Domu omladine Beograda od 2014, kao i u Sportskom centru „Tašmajdan“ i u Zetskoj 4a/Skadarlija tokom ranijeg perioda), tako i u „putujućim kabinetima“ po osnovnim školama i firmama, prošle su generacije i generacije korisnika svih uzrasnih kategorija, stičući savremeno i primenjivo znanje za život i posao sadašnjeg i budućeg vremena.
Tokom prethodnih decenija u beogradskim osnovnim i srednjim školama smo sa vidnim uspehom realizovali KOMPJUTERSKU EDUKACIJU UČENIKA I NASTAVNOG OSOBLJA TIH ŠKOLA.
Do sada je ove prve korake kompjuterskog opismenjavanja prošlo više hiljada đaka u preko 40 beogradskih osnovnih škola. Svi oni dobili su sertifikate našeg Centra, a postali su i članovi našeg MASTER:CLASS KLUBA, što im omogućuje razne pogodnosti (od popusta na naprednijim nivoima usavršavanja ili drugim Master Class programima unapredjenja znanja, preko besplatnog konsaltiga pri kupovini ili upgrade-u njihove opreme, do uključenja u Radionice za talente).
Istovremeno veliki pozdrav svim našim doskorašnjim polaznicima – rado ćemo čuti sve vaše komentare i sugestije – javite nam se…
Još od 2006.godine u ponudi je naš Кomplet od četiri multimedijalna CD-a za kompjuterske početnike.

Head office

Ilije Garašanina 26/Beogradska 71, 11000 Beograd
tel.: 0641163456
office@masterclass.rs

Nastavni prostori

Dom omladine Beograda, Makedonska 22, 11000 Beograd

Head office

Nastavni prostori

IMATE PITANJE?


Obratite nam se mailom na office@masterclass.rs ili pozovite 064/1163456, sa zadovoljstvom ćemo Vam razjasniti sve nedoumice.